Författare: SnowBone

Alvaret

Blev en heldag på Alvaret igår.

Började med en liten runda på 3 km vid Station Linné. Sen blev det en längre runda på 9 km vid Gösslunda och en avslutning vid Möcklemossen. En underbar dag. Alvaret är helt underbart denna årstiden. Helt klart värt ett besök!

Kalmarsundsleden i solen!

Idag blev det en tur norrut på Kalmarsundsleden. Det var en trevlig tur och nya platser för mig. Det kommer bli många turer på detta hållet och kolla in alla naturresarvat som jag såg ligga längs leden. Leden är på 200km totalt och verkar gå nära östersjön. Lämpad för både cykling och vandring. Väl värt ett besök!

Nyårsglöd

Lämnar Öland

Då var det dags att lämna stugan på Öland. Det blev lite mer än ett års boende här innan jag hittade en lägenhet i Kalmar som jag nu flyttat in i. Jag kommer sakna stugan på Öland, det var ett fint ställe på en speciell plats. Låg ganska ensamt och jag hade många djur som grannar. Det var alltid minst ett rådjur i trädgården på morgnarna när man kom upp. Några harar fanns det, många olika sorters fåglar, svalor som byggde bo under nocken på gaveln, en räv som smög omkring runt husknuten ibland. Det var en underbar tid för mig. En tid att hinna tänka och hämta ny kraft och bara må bra. Pyssla om växterna och odlingarna i trädgården var lite som terapi för själen. Men nu blir det andra tider. Lägenhet i Kalmar på ett område jag trivs med. Detta kommer att bli bra.

Då blev man ett år äldre

Det har blivit lite av en tradition för mig att åka till Köpenhamn när jag fyller år. Tycker det är skönt att bara ströva runt och koppla av på stadens alla fina platser. En promenad ner till den lille havfrue längs med vattnet från Nyhavn är alltid trevligt på sommaren. Det har kommit upp många uteserveringar och badbryggor längs med den sträckan nu. Så man behöver verken gå törstig eller hungrig på vägen.